WIJ ZIJN ER VOOR U

FORZA AZURA -positief liberale partij in Gooik v.z.w.

Cypriaan Verhavertstraat 24
1755 GOOIK

WIJ GAAN DOOR !
0495318751
donaldstockmans@live.be

EVENEMENTEN

De lijst is leeg.

Nieuws

Optimaal gebruik maken van de bestaande voetwegen zoals opgenomen in de atlas der buurtwegen is een veel goedkopere oplossing.We hadden het reeds eerder over de noodzaak van een referendum of meer bepaald een volksraadpleging als de meest democratische manier om uit te wijzen of een...
<< 1 | 2 | 3

WIJ ZEGGEN SAMEN MET U NEEN TEGEN EEN RUILVERKAVELING IN GOOIK

02-04-2016 00:00

Optimaal gebruik maken van de bestaande voetwegen zoals opgenomen in de atlas der buurtwegen is een veel goedkopere oplossing.



We hadden het reeds eerder over de noodzaak van een referendum of meer bepaald een volksraadpleging als de meest democratische manier om uit te wijzen of een ruilverkaveling in Gooik al dan niet wenselijk is.

Als nieuwe positief liberale en socio-culturele beweging in Gooik wensen wij van Forza-Azura een ernstige poging te ondernemen om een volksraadpleging over dit thema af te dwingen.

Deze mogelijkheid wordt uitdrukkellijk in het gemeentedecreet voorzien.

De plannen om in Gooik een ruilverkaveling te realiseren dateren reeds van voor de gemeenteraadsverkiezingen, doch wie daar echt vragende partij voor is blijft een groot vraagteken.

Het betreft hier andermaal een zeer duur project waarvan het nut allesbehalve duidelijk is , maar waar wel een duizelingwekkend kostenplaatje van 17.899.084,10€ aan verbonden is, waarvan het aandeel van de gemeente Gooik zelf maar liefst 2.256.090,34€ bedraagt.

Een veel goedkopere oplossing bestaat er in optimaal gebruik te maken van het bestaande voetwegennetwerk zoals opgenomen in de atlas der buurtwegen.

De voorliggende plannen zijn niet definitief aangezien er nog een openbaar onderzoek komt. Daarbij is evenwel de inspraak van niet-landbouwers ver zoek, terwijl her en der nieuwe voetwegen opduiken pal naast de perceelsgrenzen van particuliere eigendommen met als resultaat een serieuse waardevermindering van de eigendom. Zowel de Gooikse milieuraad als cultuurraad bracht negatief advies uit en zijn voorstander van een referendum.




Herkent U ook bovenstaand schilderij " De Oogst" van Breugel, door de bestuursmeerderheid in haar nieuwsbrief gebruikt om het educatief centrum De Paddenbroek te bewieroken , zonder daarbij ook maar met een woord over de bodemverontreiniging te repppen?

Los van het feit dat dit tafereel zich geenszins afspeelt in het domein Paddenbroek , doch wel op een akker in het nabijgelegen Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek , is dit een zeer mooie illustratie van de ongeschonden Pajottenlandse landschapselementen die we ook nu nog in Gooik kunnen terug vinden.

Als de leden van onze bestuursmeerderheid zo weg zijn van de taferelen en nog quasi intact bestaande landschappen zoals terug te vinden in de werken van Breugel en diens tijdgenoten , kan men zich terdege de vraag stellen in welke mate men nog ernstig als bestuursmeerderheid achter het ruilverkavelingsproject kan blijven staan.

Wij van Forza-Azura zijn voor het behoud van de bestaande landschapselementen, die ontegensprekelijk tot ons erfgoed behoren, en de maximale benutting van de thans nog bestaande voetwegen, zoals opgenomen in de atlas der buurtwegen.

Wenst U de actie van Forza-Azura te ondersteunen om mee de petitie voor een volksraadpleging te ondertekenen om zo een halt toe te roepen aan dit geldverslindend en landschapruïnerend project kan U ons gerust conctacteren.

Elke inwoner van Gooik kan vanaf de leeftijd van 16 jaar de petitie ondertekenen.

Opgelet: Het invullen van onderstaande enquête mag , maar veel belangrijker is het ondertekenen van de petitie.

Wij danken U alvast voor uw medewerking.

Het Forza-Azura team


Het ontwerpplan en andere informatie is terug te vinden op www.vlm.be