WIJ ZIJN ER VOOR U

FORZA AZURA -positief liberale partij in Gooik v.z.w.

Cypriaan Verhavertstraat 24
1755 GOOIK

WIJ GAAN DOOR !
0495318751
donaldstockmans@live.be

EVENEMENTEN

De lijst is leeg.

Nieuws

Optimaal gebruik maken van de bestaande voetwegen zoals opgenomen in de atlas der buurtwegen is een veel goedkopere oplossing.We hadden het reeds eerder over de noodzaak van een referendum of meer bepaald een volksraadpleging als de meest democratische manier om uit te wijzen of een...
<< 1 | 2 | 3

FORZA AZURA REIKT DE HAND AAN HET INITIATIEF VOOR EEN WERKGROEP ROND DIERENWELZIJN

26-02-2019 10:22

Wij zijn aangenaam verrast in de krant te lezen dat de nieuwe schepen voor dierenwelzijn in Gooik de oprichting van een werkgroep rond dierenwelzijn mét participatie van de burger overweegt en tevens tot een afschaffing van het afsteken van vuurwerk wenst te komen.

FORZA AZURA is dit initiatief zeer genegen.

Reeds sinds het jaar tweeduizend is de vuurwerkgekte alleen maar toegenomen.

Ik herinner mij nog zeer goed dat de hond van mijn schoonouders in Kester op de loop ging en pas weken nadien via een affiche-actie terug gevonden werd in de Kindekensstraat. Tevens vonden we toen maar liefst drie vuurpijlen in het schuilhok van de dieren , wat maakt dat wij tussen Oud en Nieuw steevast buiten doorbrengen in de weide om alles onder controle te kunnen houden.

Vuurwerk is niet alleen enorm stresserend voor dieren, doch impliceert een hoog risico op het uitbreken van branden en het veroorzaken van zware brandwonden en deugt dus eigenlijk nergens voor.

18 jaar geleden had de bestuursmeerderheid hier geen oren naar en pas jaren later na een persbericht van onze hand ,heeft men een soort vergunningsplicht in het leven geroepen ,waarbij volgens ons weten aan niemand dergelijke vergunning werd geweigerd.

Maar het is alvast beter laat dan nooit en wij reiken dan ook onze hand om constructief deel te nemen aan deze werkgroep en hebben alvast een aantal ideeën in petto.

Donald STOCKMANS.