WIJ ZIJN ER VOOR U

FORZA AZURA -positief liberale partij in Gooik v.z.w.

Cypriaan Verhavertstraat 24
1755 GOOIK

WIJ GAAN DOOR !
0495318751
donaldstockmans@live.be

EVENEMENTEN

De lijst is leeg.

Nieuws

Optimaal gebruik maken van de bestaande voetwegen zoals opgenomen in de atlas der buurtwegen is een veel goedkopere oplossing.We hadden het reeds eerder over de noodzaak van een referendum of meer bepaald een volksraadpleging als de meest democratische manier om uit te wijzen of een...
<< 1 | 2 | 3

FORZA AZURA LEGT KLACHT NEER BIJ DE GOUVERNEUR BETREFFENDE HET NIEUWE POLITIEHUIS

25-06-2018 20:28

Donald STOCKMANS , onze voorzitter , heeft zopas klacht neergelegd bij de Gouverneur betreffende de zeer gebrekkige organisatie van het openbaar onderzoek naar aanleiding van de aanvraag tot omgevingsvergunning voor het nieuwe Politiehuis te Kester.

Op de gemeentelijke website van Gooik wordt het openbaar onderzoek aangekondigd als lopende  van 25/6/2018 tot en met 24/7/2018 en via de link www. omgevingsloket.be en mits opgave aldaar van een projectnummer zou met het debstreffende dossier moeten kunnen inzien.

In werkelijkheid is het dossier in kwestie echter niet consulteerbaar en blijft men verstoken van de mogelijkeid om bezwaar in te dienen. Niet alleen laat het gemeentebestuur het openbaar onderzoek doorgaan op een ogenblik dat veel buurtbewoners met vakantie zijn, een perverse maatregel dewelke in het verleden reeds meermaals door de bestuursmeerderheid werd  vast gelegd , maar zorgt men er tevens voor dat er zich consultatieproblemen voordoen van bij de aanvang van het openbaar onderzoek.

Hierdoor wordt niet alleen een loopje genomen met de regelgeving omtrent openbare onderzoeken, maar worden tevens  de rechten van de verdediging , alsook de beginselen van behoorlijk bestuur en openbaar bestuur op de meest flagrante wijze geschonden.

wordt zeker vervolgd...